Varför reparera dina skor?

Reparera dina skor


Skor är inte bara en del av din garderob, det är faktiskt en investering. Spendera dina pengar klokt och du kommer att få ut mer för dem, bättre komfort, bättre fothälsa och även en känsla av att du hjälper till att spara på våra naturresurser.

Som med alla investeringar är det klokt att ha någon att fråga om råd. Någon som ser till att ditt köp lönar sig i längden. När det gäller skor så vet vi på Bäckmans vad som är en bra investering.

Det är klokt att reparera och vårda sina skor av flera skäl. Först och främst så ökar livslängden på dina skor när du reparerar dem.

Ett par bra kvalitetsskor som sköts om regelbundet kan sulas om 7-10 gånger för en bråkdel av nypriset. Med nya sulor och klackar samt ett nyputsat ovanläder ser dina skor ut som nya! Du behöver inte ens gå in dem då de är lika sköna som innan. Det är inte ovanligt att man kan använda ett par kvelitetsskor i 20-25 år.

Att reparera dina skor i tid kan också bespara dig många fysiska problem. Utslitna klackar kan ändra din gångstil. När du inte går som du ska kan det bli förslitningar i både fötter, knän, höfter och rygg.

Skor som inte har rätt passform kan orsaka förhårdnader, blåsor och värk. Bäckmans kan hjälpa till med att lästa ut dina skor, eller att passa in en iläggssula för att undvika problemet. I normalfallet är det inga problem att lästa en sko en halv till en storlek på bredden. Vi kan också lästa ut dina skor i vrist, på längden och till och med i skaftet! Om dina skor är för stora, kan man sätta i hälgrepp eller passa in en sula för en bättre passform.

Ytterligare en anledning att reparera och sköta om dina skor är din image. Vill du kanske komma upp i karriären? En undersökning visade att 89 % av alla rekryterare kräver vårdad klädsel för att du skall kunna få ett bra arbete. Det vanligaste misstaget för män och det näst vanligaste hos kvinnor, är ovårdade skor.

Två av tre unga kvinnor tyckte att ovårdade skor speglar hur personen är i sociala situationer. Hälften av alla män tyckte detsamma om kvinnor i ovårdade skor.

Skorna reflekterar ägarens personlighet. Välvårdade skor står för professionalism, känsla för detaljer, ambition, effektivitet,organisationsförmåga och självförtroende.

Till slut, att reparera skor är ett av det äldsta sättet att återvinna. Varje år räknar man med att det repareras 62 miljoner par skor i hela världen! 62 miljoner skor som används några år till.

Så, nästa gång du ska investera i dina skor, kom in till Bäckmans Skoservice AB för lite goda råd! 🙂

Nya skor

Vänta inte till dina skor är utslitna. Kom in till Bäckmans även med dina nya skor. Här är några saker att tänka på för att få ut mer av dina nya skor.

  • En tunn gummisula kan sättas på för att för att öka hållbarheten och att göra skorna mindre hala.
  • Skor som sitter tight kan lästas ut för bättre komfort
  • Plastklackar kan bytas ut till mindre hala klackar med bättre hållbarhet
  • Vi passar in skoblock och ger dig råd om vilka produkter du behöver för att skydda dina skor mot fukt.
  • Klackar kan tas av på höjden för bättre komfort.

Köp skor i vår e-butik

Högkvalitativa skor från Loake, R.M.Williams m.fl.